Airdoo 10 - lokalni dvosmerni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote

    

Lastnosti

Airdoo 10 je lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote, ki je vsestransko uporaben za prostore do 60m2. S svojim inovativnim načinom delovanja lokalnih sistemov se oblikovno zlije s prostorom ne glede na način vgradnje. 

Rekuperator Airdoo poganjata močna in trpežna motorja, ki zagotavljata dolgo življenjsko dobo sistema. Rekuperacijsko jedro je izdelano iz kvalitetnega aluminija in zaščiteno proti vlagi in koroziji. Vsi uporabljeni materiali so antialergeni in antibakterijski.

Dimenzije: 918 (š) x 288 (g) x 164 (v) mm

Kam ga vgradimo? 

Airdoo lokalni dvosmerni prezračevalni sistem je zaradi svoje edinstvene zasnove in delovanja možno enostavno vgraditi v zid ali v prostor v vsakem stanovanju, počitniški hiši ali poslovnem prostoru. Razvili smo tudi sistem prezračevanja, kjer lahko z eno rekuperatorsko enoto prezračujemo dva sosednja prostora.

Rekuperator Airdoo se vgradi direktno v zunanjo steno in je popolnoma neviden. Vidna je le lična okrasna letev z odprtinama za dovod in odvod zraka na notranji strani in rešeti za zrak na zunanji steni. Okrasna letev in rešetke so oblikovane za najboljši možni izkoristek in preprečujejo mešanje svežega in odpadnega zraka. V naši ponudbi lahko izbirate med različnimi barvami okrasnih letev in zunanjih rešetk. 

 

Zidna vgradnja

 

Airdoo rekuperator je najlažje vgraditi ob menjavi oken, kjer se sistem vgradi neposredno nad ali pod okensko polico in je tako skoraj neopazen. Naši strokovnjaki vam prezračevalni sistem vgradijo tudi neodvisno od vgradnje oken.  Poseg je enostaven in ga je možno izvesti tudi med vašim bivanjem v prostoru. 

 

Airdoo_okno - manjša

Slavik-Ptuj52_airdoo manjša

 

Stropna vgradnja

Kadar prezračevalnega sistema zaradi različnih razlogov ne želite ali ga ni mogoče vgraditi v steno, vam je na voljo tudi stropna montaža. Poseg je minimalen; Airdoo rekuperator je tudi tu skoraj neopazen in se zlije s prostorom.

 

 

Kje ga lahko vgradimo?

Airdoo lokalni dvosmerni prezračevalni sistem je primeren za zagotavljanje ugodnih iz zdravih klimatskih pogojev tako v novih pasivnih hišah kot tudi v starejših objektih in mansardah.

Airdoo rekuperator je primeren tudi za vgradnjo v počitniške objekte (vikende, apartmaje), saj kontrolirano prezračuje prostor in preprečuje nastanek plesni in neprijetnih vonjav tudi v času, ko ga ne uporabljate. To pomeni, da ne boste več puščali priprtih oken in tako potencialnim vlomilcem olajšali dela, prostor pa bo vedno preveval svež zrak.

 

 Krmiljenje

Rekuperator Airdoo 10 preprosto krmilimo s pomočjo priloženega daljinskega upravljalnika.

 

Vzdrževanje

Vse, kar mora storiti uporabnik je, da po potrebi zamenja filter na rekuperatorju. Interval menjave je odvisen od uporabe, tipa filtra in onesnaženosti zraka. Lokalni dvosmeni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Airdoo je zasnovan tako, da za menjavo filtrov ne potrebujete posebnega orodja. Za tiste z alergijami pa ponujamo posebne mikro filtre, ki poskrbijo, da cvetni prah, umazanija in prašni delci ne morejo več v bivalne prostore.

 

 Pametni rekuperator

Naš lokalni dvosmerni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Airdoo 10 omogoča tudi nadgradnjo, in sicer v t.i. pametni rekuperator.

telefon_aplikacija_novi

• nadgradnja zajema mobilno in spletno aplikacijo, ki vam na enostaven in prijazen način prikaže trenutne podatke stanja vašega doma, trenutno vreme na vaši lokaciji in vremensko napoved. Tako ob avtomatskem delovanju naprave, ki samodejno uravnava delovanje glede na vlago in kvaliteto zraka v prostoru, dobite tudi vremensko postajo.

• z aplikacijo lahko napravo upravljate na daljavo – kjerkoli in kadarkoli; tako lahko svoj rekuperator kadarkoli izključite, vključite, povečate oz. zmanjšate hitrost ali ga preklopite na avtomatski način delovanja. Določite tudi svoj časovnik delovanja in si ga povsem prilagodite vašemu urniku ali pa samo preverite vlažnost in kvaliteto zraka v prostoru.

pametni rekuperator beleži statistiko vlažnosti in temperature vašega notranjega prostora, z njim pa nadzorujete tudi stanje čistoče filtra; na njegovo zamenjavo vas bo opozoril opomnik.

• in ne skrbite – ena aplikacija  omogoča kontrolo več rekuperatorjev in lokacij; tako lahko vsako posamezno enoto nastavite različno in po svojih željah … hkrati pa lahko eno enoto krmilite iz več mobilnih aparatov.  

• za še bolj brezskrbno prihodnost pa vam aplikacija prikaže tudi zunanje vremenske podatke in vam poda 10-dnevno vremensko napoved.